Brezplačna predavanja in usposabljanja TPO, AED, PP (Skupaj za varni jutri)

Zadnje novice

Poznavanje temeljnih postopkov oživljanja in usposobljenost za uporabo AED-aparatov povečujeta možnost preživetja ljudi s srčnim zastojem ali drugimi zapleti, ki smo jim lahko priča kadar koli.

V Sloveniji srčni zastoj vsak dan doživi približno 10 ljudi. Od 5 do 6 jih takoj umre, v več kot 90 % primerov pa je prisoten še nekdo, ki bi lahko priskočil na pomoč. Večina le pokliče 112 in počaka do prihoda reševalcev, ko je velikokrat že prepozno. Če nihče ne izvaja oživljanja, že v 4–5 minutah po srčnem zastoju možgani dobijo nepopravljive okvare, medtem ko je z masažo prsnega koša in hitro uporabo AED-aparata mogoče pomagati bolniku, da je brez resnejših posledic.

Bojazen, da bi s svojo nevednostjo poznavanja postopkov nudenja prve pomoči nekomu škodovali, je običajno vzrok za oklevanje.

Da bi vse opogumili k hitremu nudenju pomoči ljudem v zdravstvenih težavah, Koronarni klub Mežiške doline v okviru projekta SKUPAJ ZA VARNI JUTRI od avgusta izvaja brezplačna usposabljanja na temo temeljnih postopkov oživljanja, predavanja z vsebinami o zdravem načinu življenja in tečaje uporabe AED-aparatov.

Nekaj utrinkov z minulih dogodkov v Mežici ter na Prevaljah in Ravnah:

     

.-11.-2021-OOZ-Ravne-INFOSYS-TPO      

Več novic