Čebelarji pripravili zanimiv dan za tabornike

Zadnje novice

Taborniki Roda Koroških jeklarjev so se na sončno soboto, 26. marca 2022 zbrali pri Učnem čebelnjaku na Piglnu.

Člani Čebelarskega društva Ravne na Koroškem so zanje pripravili predavanje na temo čebelarstva, s čimer so jim prikazali svojo dejavnost. Ozaveščanje otrok o pomenu čebel za življenje je pomembna dejavnost, saj jih s tem spodbudimo ekološko zavest v letih, ko so najbolj dovzetni za nova znanja.

Taborniki so nato pomagali urediti in očistiti okolico čebelnjaka in ga pripraviti na novo sezono. Čez zimo se se je v okolici čebelnjaka nabral naravni odpad – listje in veje, našla pa se je tudi kakšna pločevinka. Zavihali smo rokave in uredili celotno območje.

Sledilo je sajenje medovitih rastlin v okolici čebelnjaka. Vsakdo ima rad krajšo pot do dela in čebele niso izjema. Paša v bližnji okolici čebelnjaka ima krasen vpliv na čebele

Otrokom smo predstavili projekt Čebela BERE med in jih povabili k obisku v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, kjer pripravljamo razne aktivnosti za malde in starejše. Skupaj s čebelarji bomo za otroke pripravili vrsto dogodkov in aktivnosti, najbolj zanimiv pa bo Čebelarski učni kotiček, ki omogoča učenje o čebelarstvu skozi igro V knjižnici se bo nahajal v juniju 2022.

 

 

Več novic